Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wet herinvoering basisbeurs hoger onderwijs

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Zeist
Datum 19 mei 2022

Vraag1

Wilt u reageren op het wetsvoorstel herinvoeren basisbeurs? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een bericht te uploaden.
Het is goed dat de basisbeurs terugkeert gezien het vorige beleid grandioos gefaald heeft. Echter is deze veel te laag voor deze tijd en de huidige prijzen. Ook moet er een ruimschootse remedie komen voor degenen die opgezadeld zijn met een studielening gezien zij op meerdere fronten sterk benadeeld zijn.

Vraag2

De basisbeurs wordt opnieuw ingevoerd per studiejaar 2023/2024. Het voorstel is dat de basisbeurs niet automatisch wordt toegekend, maar dat álle studenten zelf een aanvraag moeten indienen om een basisbeurs te kunnen ontvangen. Denkt u dat deze aanvraag tot problemen zal leiden bij studenten?
Ja, het hoort gewoon automatisch geregeld te worden wanneer studenten ingeschreven staan bij een studie via studielink. Of studenten thuiswonend zijn of op kamers, kan gecontroleerd worden dmv checken wat het adres van inschrijving is.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht