Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wet herinvoering basisbeurs hoger onderwijs

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Veenendaal
Datum 14 mei 2022

Vraag1

Wilt u reageren op het wetsvoorstel herinvoeren basisbeurs? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een bericht te uploaden.
De fooi van (naar schatting) 1.300 euro per student is veel te laag. Vier jaar lang heb ik een studieschuld opgebouwd van ongeveer 10.000 euro. Daarmee heb ik nog een van de 'lagere' studieschulden in vergelijking met medestudenten. Een compensatie van 1300 is daarom veel te laag. De opties voor compensatie moeten echt opnieuw in overweging worden genomen!

Vraag2

De basisbeurs wordt opnieuw ingevoerd per studiejaar 2023/2024. Het voorstel is dat de basisbeurs niet automatisch wordt toegekend, maar dat álle studenten zelf een aanvraag moeten indienen om een basisbeurs te kunnen ontvangen. Denkt u dat deze aanvraag tot problemen zal leiden bij studenten?
Als het om geld gaat, denk ik dat studenten de aanvraag wel zullen/kunnen doen. Daarentegen is het van belang dat er voldoende/goed wordt geïnformeerd over het feit dat de basisbeurs mogelijk is (zeker in het eerste studiejaar).
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht