Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wet herinvoering basisbeurs hoger onderwijs

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Dreischor
Datum 20 mei 2022

Vraag1

Wilt u reageren op het wetsvoorstel herinvoeren basisbeurs? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een bericht te uploaden.
Het herinvoeren van de basisbeurs is goed, maar natuurlijk veel te weinig. Hiermee valt geen normale opleiding te betalen. Ook is het voor de studenten die momenteel lenen te weinig compensatie op een studieschuld van die kan oplopen tot duizenden euro’s.

Vraag2

De basisbeurs wordt opnieuw ingevoerd per studiejaar 2023/2024. Het voorstel is dat de basisbeurs niet automatisch wordt toegekend, maar dat álle studenten zelf een aanvraag moeten indienen om een basisbeurs te kunnen ontvangen. Denkt u dat deze aanvraag tot problemen zal leiden bij studenten?
Ik denk dat dit niet per se tot een probleem kan leiden, maar dat hier wel een goede uitleg over gegeven zal moeten worden wat betreft de voorwaarden. Veel jongeren komen van de middelbare school en zullen hier weinig tot geen weet van hebben. Ik vind het de taak van de overheid om te zorgen dat elke examenleerling hierover ingelicht moet worden maar ook de studenten die doorstuderen.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht