Wet herinvoering basisbeurs hoger onderwijs

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Zoetermeer
Datum 23 april 2022

Vraag1

Wilt u reageren op het wetsvoorstel herinvoeren basisbeurs? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een bericht te uploaden.
Na alle schandalen rondom toeslagen, gaan we weer een soort toeslag invoeren. Dat kan slimmer en verstandiger.
Ipv geld rondpompen van overheid naar student naar uitgevers (studieboeken( of scholen (universiteiten). Kan je het geld ook direct besteden aan het doel: studie voor ieder toegankelijk maken

Schaf het college geld af. Dan heb je al 2000/3000 euro basisbeurs besteed.
Die overige 1000 als voucher beschikbaar maken voor boeken ,etc. Nadat BTW op studieboeken is afgeschaft.

Alleen de studenten met aanvullende beurs besteden het geld buiten het directe kader van de studie. Dat kan eventueel wel als beurs uitgekeerd worden. Maar ook zij profiteren van afschaffing college geld, etc.

Vraag2

De basisbeurs wordt opnieuw ingevoerd per studiejaar 2023/2024. Het voorstel is dat de basisbeurs niet automatisch wordt toegekend, maar dat álle studenten zelf een aanvraag moeten indienen om een basisbeurs te kunnen ontvangen. Denkt u dat deze aanvraag tot problemen zal leiden bij studenten?
Even omslachtig als altijd bestaan heeft: zonde dat als student eerst schulden moet maken voor grote uitgaves en achteraf moet maand beetje geld krijgt. Studiekosten zijn grote eenmalige uitgave, dus maandelijkse subsidies helpen niet gericht. Je dwingt mensen te sparen tegen negatieve rente.