Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wet herinvoering basisbeurs hoger onderwijs

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Amersfoort
Datum 20 mei 2022

Vraag1

Wilt u reageren op het wetsvoorstel herinvoeren basisbeurs? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een bericht te uploaden.
Hoe kan het dat alles duurder wordt en vervolgens de basisbeurs lager is dan vóór de invoering van het leenstelsel. Daarnaast vind ik dat de pechgeneratie niet de dupe moet worden van een experiment van de overheid. Zorg voor een compensatie die deze generatie niet nog meer de uitzichtloze toekomst in drukt. Laat zien dat we het met ze alle doen en dat iedereen er toe doet. Zorg dat erg geen rente op de lening komt, dat deze generatie normaal een huis kan kopen met hypotheek, dat de compensatie niet een schrale troost is die nergens op slaat, maar dat er echt wat gedaan wordt aan de uitzichtloze toekomst die deze generatie nu tegemoet gaat.

Vraag2

De basisbeurs wordt opnieuw ingevoerd per studiejaar 2023/2024. Het voorstel is dat de basisbeurs niet automatisch wordt toegekend, maar dat álle studenten zelf een aanvraag moeten indienen om een basisbeurs te kunnen ontvangen. Denkt u dat deze aanvraag tot problemen zal leiden bij studenten?
Ik denk dat het aanvragen niet een probleem moet zijn. Ligt ook heel erg aan hoe het aanvraag systeem wordt ingericht en hoe studenten daarin worden begeleid. Zolang er op middelbare scholen maar verteld wordt dat ze recht hebben op een basisbeurs, zodat kinderen niet afhankelijk worden van of hun ouders op de hoogte zijn van hoe het zit.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht