Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wet herinvoering basisbeurs hoger onderwijs

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Cuijk
Datum 20 mei 2022

Vraag1

Wilt u reageren op het wetsvoorstel herinvoeren basisbeurs? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een bericht te uploaden.
Heel goed dat de basisbeurs weer wordt ingevoerd, maar dat de pechgeneratie zo’n ontzettend weinig ter compensatie krijgt is echt belachelijk. Ik ben na 6 jaar studeren €20.602 misgelopen en dit willen jullie compenseren met €1000?! Daarnaast zou ervoor gezorgd moeten worden dat je studieschuld bij een hypotheekaanvraag absoluut niet mee mag tellen. Het is al moeilijk voor de pechgeneratie om een huis te kunnen kopen, maar omdat er straks een generatie voor én na ons zit die niet zo’n ontzettend hoge studieschuld hebben, gaat dit helemaal onmogelijk worden.

Vraag2

De basisbeurs wordt opnieuw ingevoerd per studiejaar 2023/2024. Het voorstel is dat de basisbeurs niet automatisch wordt toegekend, maar dat álle studenten zelf een aanvraag moeten indienen om een basisbeurs te kunnen ontvangen. Denkt u dat deze aanvraag tot problemen zal leiden bij studenten?
Dit zal wel lukken.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht