Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wet herinvoering basisbeurs hoger onderwijs

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Arnhem
Datum 20 mei 2022

Vraag1

Wilt u reageren op het wetsvoorstel herinvoeren basisbeurs? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een bericht te uploaden.
Beste lezer,
Ten eerste wil ik zeggen: wat goed dat de basisbeurs weer wordt ingevoerd. Chapeau. Wel zijn er voor mij twee zaken belangrijk om te benoemen waar ik het niet mee eens ben. Ten eerste is de hoogte van de basisbeurs lager dan voorheen. Dit is een onrealistische basisbeurs. Eten is enorm duur door inflatie, de huizenmarkt is onmogelijk (vorige week zag ik een kamer van 8 m2 voor 500 euro) en daarnaast vergt een studie 40 uur studielast per week, dus is werken daarnaast maar 1 dag mogelijk. We redden het niet met dit bedrag. Daarnaast heb ik de afgelopen 4 jaar gestuurd zonder basisbeurs, maar met lening want mijn ouders konden mij niet volledig financieren, maar verdienden net te veel voor een bijdrage van de overheid. Ik vind het niet meer dan normaal om met terugwerkende kracht een compensatie te krijgen van het maandelijkse bedrag van de basisbeurs in plaats van de schamele 1000 euro die we in plaats daarvan krijgen. De generaties voor ons hebben geen financiële achterstand en de generaties na ons zullen dit ook niet hebben, maar wij beginnen ons werkende leven direct met een achterstand. Daarbij komt bovenop dat er eerst werd gesteld dat de schuld niet zou wringen met hypotheekaanvragen, terwijl dit nu wel gebeurt. Juist daarom: laat niet deze groep jongeren, de toekomst, hangen in een achterstand. Wij verdienen ook een eerlijke start en aangezien de overheid altijd streeft naar iedereen gelijk behandelen: behandel ons dan gelijk.

Vraag2

De basisbeurs wordt opnieuw ingevoerd per studiejaar 2023/2024. Het voorstel is dat de basisbeurs niet automatisch wordt toegekend, maar dat álle studenten zelf een aanvraag moeten indienen om een basisbeurs te kunnen ontvangen. Denkt u dat deze aanvraag tot problemen zal leiden bij studenten?
Ik denk dat dit tot problemen gaat leiden voor studenten die middels een taalbarrière oid niet op de hoogte zijn van de basisbeurs en daardoor een vergoeding mislopen.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht