Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wet herinvoering basisbeurs hoger onderwijs

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Rotterdam
Datum 20 mei 2022

Vraag1

Wilt u reageren op het wetsvoorstel herinvoeren basisbeurs? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een bericht te uploaden.
Graag spreek ik mijn mening uit over het wetsvoorstel. In de media worden wij, de huidige studenten, pechgeneratie genoemd. Geen basisbeurs, corona-onderwijs, geen goede start van het studentenleven, totenhoge huurprijzen, straks ook een torenhoge lening waardoor een huis kopen op deze al onmogelijke huizenmarkt nog moeilijker zal zijn. Het klinkt niet allemaal als muziek in de oren natuurlijk. Toch begrijp ik dat er in de politiek keuzes moeten worden gemaakt en niet overal geld voor is. Maar bedenk hierbij wel dat studenten de toekomst zijn van Nederland. De basisbeurs die u nu voorstelt in te stellen is in vergelijking met de oude basisbeurs erg laag, als je dus corrigeert op inflatie, huizenmarkt en tijd. Ik hoop dan ook ten zeerste dat er nogmaals naar gekeken zal worden, en dat de overweging kan worden gemaakt om deze op te hogen.

Vraag2

De basisbeurs wordt opnieuw ingevoerd per studiejaar 2023/2024. Het voorstel is dat de basisbeurs niet automatisch wordt toegekend, maar dat álle studenten zelf een aanvraag moeten indienen om een basisbeurs te kunnen ontvangen. Denkt u dat deze aanvraag tot problemen zal leiden bij studenten?
Ik verwacht niet dat dit een probleem zal vormen, als studenten geld ontvangen door een aanvraag te doen, zal iedereen die aanvraag ook doen.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht