Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Wet herinvoering basisbeurs hoger onderwijs

Reactie

Naam S.c. Ebbing
Plaats Amstelveen
Datum 20 mei 2022

Vraag1

Wilt u reageren op het wetsvoorstel herinvoeren basisbeurs? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een bericht achter te laten of door een bericht te uploaden.
Nederland is aan het verzaken en zal op deze manier nooit meer aantrekkelijk en vooruitstrevend zijn zolang we studenten (de krachtpilaar van de toekomst) beetje wegdrukken en afschepen met restjes uit het budget. Het is allemaal omdat studenten voor de huidige regeertermijn niks zullen opleveren voor Nederland en dus je er niks op dit moment aan hebt. Het is een blamage hoe Nederland achteruit is gegaan ten opzichte van onderwijs en alles daar omheen.

Vraag2

De basisbeurs wordt opnieuw ingevoerd per studiejaar 2023/2024. Het voorstel is dat de basisbeurs niet automatisch wordt toegekend, maar dat álle studenten zelf een aanvraag moeten indienen om een basisbeurs te kunnen ontvangen. Denkt u dat deze aanvraag tot problemen zal leiden bij studenten?
Het is weer dat ze dan hopen geld te kunnen besparen, want tegenwoordig draait het bij de regering alles om geld in plaats van investering in de toekomst. Want studenten een beetje proberen bij te staan is te gek voor woorden natuurlijk.... Onze Markie heeft zijn studietijd lekker kunnen leven van zijn beurs maar nee hoor dat hij de generatie van nu gaat gunnen. Hij heeft er zelf niks aan want hij is zijn eigen zakken al aan het vullen.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht