Gesloten consultaties

Na afloop van de consultatietermijn worden de ingekomen reacties bekeken en wordt eventueel het voorstel voor de wettelijke regeling aangepast. Nadat de ministerraad of de minister besloten heeft over het definitieve voorstel wordt in een verslag op hoofdlijnen informatie verschaft over de belangrijkste resultaten van de consultatie.

Er zijn in totaal 2664 consultaties, waarvan de consultatie is gesloten.

  • Regeling aanvraag veiligheidscertificaat en eisen veiligheidsbeheersysteem hoofdspoorwegen

    Momenteel bereidt het ministerie van Infrastructuur en Milieu onderhavige regeling voor. De Spoorwegveiligheidsrichtlijn (nr. 2004/49/EG) bevat de eis dat spoorwegondernemingen die op het Trans-Europese Transport Netwerk goederen of personen vervoeren, over een veiligheidscertificaat beschikken. Voorts moet een spoorwegonderneming die wordt vrijgesteld van de verplichting om een veiligheidscertificaat te hebben, een veiligheidsbeheersysteem toepassen.

  • Herziening ministeriele regeling spoorverkeer

    Momenteel bereidt het ministerie van Infrastructuur en Milieu een herziening van de Regeling spoorverkeer voor. De meest recente herziening vond plaats op 1 juli 2015.

  • aanpassingsbesluit AMvB continuïteit

    In consultatie is het voorstel van het besluit om de AMvB continuïteit aan te passen. Deze AMvB wordt uitgebreid om nadere invulling te geven aan de nieuwe verplichting in de Telecomwet (artikel 11a.3) voor beheerders en gebruikers, om de continuïteit te waarborgen van bepaalde hoge opstelpunten.

  • Wijziging ministeriele regeling onkostenvergoedingen vrijwilligers personenvervoer per auto

    Momenteel bereidt het ministerie van Infrastructuur en Milieu een wijziging van de regeling onkostenvergoedingen vrijwilligers personenvervoer per auto voor. De voorgestelde wijziging is aangekondigd in de Kamerbrief over taxibeleid d.d. 27 januari 2016 (kst. 31521, nr. 96) - zie bijgevoegd.

  • Ministeriele regeling omgevingsregime hoofdspoorwegen

    In onderhavige ontwerpregeling worden regels voor de vrijstelling van de vergunningplicht van artikel 19 van de Spoorwegwet voor bepaalde activiteiten langs de hoofdspoorwegen geregeld. Daarbij worden algemene regels en verplichtingen geformuleerd, die als voorwaarden gelden voor de vrijstelling.

  • Algemene wet onderwijs

    In de Algemene wet onderwijs (AWO) worden thema's geregeld die meerdere onderwijssectoren aangaan. Met de AWO wordt beoogd de onderwijswetgeving toegankelijker en consistenter te maken. Het eerste thema in de AWO is het register onderwijsdeelnemers. De huidige, verspreide registerwetgeving wordt gebundeld en gemoderniseerd. Ook regelt dit wetsvoorstel dat diploma's van niet bekostigde onderwijsinstellingen worden ontsloten via het register.

  • Besluit inkoopplan prijs kwaliteit Wmo 2015

    De consultatie betreft een nieuwe algemene maatregel van bestuur (AMvB) op grond van de Wmo 2015 over inkoop van maatschappelijke ondersteuning op basis van kwaliteit.

  • Wijziging van de Participatiewet en andere wetten

    De consultatie betreft het wetsvoorstel wijziging van de Participatiewet en enige andere wetten.

  • veiling frequenties DVB-T

    De vergunning voor commerciële digitale ethertelevisie loopt op 31 januari 2017 af en de Minister van Economische Zaken is voornemens die vergunning via een veiling opnieuw ter beschikking te stellen aan de markt. De plannen voor de veiling zijn uitgewerkt en worden nu aan de markt voorgelegd.

  • Tabaks- en rookwarenregeling

    In 2014 heeft de Europese Unie ingestemd met de nieuwe Tabaksproductenrichtlijn. De richtlijn beoogt het beter functioneren van de interne markt voor tabaks- en aanverwante producten, met als uitgangspunt een hoog niveau van bescherming van de volksgezondheid. Nederland is verplicht om de voorschriften uit de richtlijn uiterlijk 20 mei 2016 in te voeren. Met de consultatieprocedure wordt het concept voorgelegd van de Tabaks- en rookwarenregeling, die onderdelen van deze richtlijn implementeert.