Regeling goed verhuurderschap

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Purmerend
Datum 22 mei 2023

Vraag1

Mist u nog bepaalde rechten en plichten die ook zouden moeten worden opgenomen in de informatieverplichting van de verhuurder aan de huurder?
Hoewel niet populair in het huidige politieke tijdsgewricht; maar er bestaan ook goedbedoelende eigenaren van huurwoningen. (Ik probeer er zelf een te zijn) Als eigenaar voel ik mij enorm in de verdediging geduwd door deze hele maatregel.
Door zo heel uitgebreid huurders te informeren daag je huurders uit daar misbruik van te maken. Dit zal ook zeker gaan gebeuren.
Het gros van de huurders zijn fijne mensen, maar desondanks bevinden zich ook daar rotte appels tussen, het lijkt wel of daar weinig / onvoldoende rekening mee gehouden wordt.

Vraag2

Heeft u nog andere suggesties met betrekking tot de informatieverplichtingen van de verhuurder aan huurders?
Een eenvoudige verwijzing naar de wettekst lijkt mij voldoende; er zijn vele wetten en regelingen waar we als burger van op de hoogte moeten zijn. Hoezo gaan we hier anders mee om ?

Vraag3

Heeft u nog tips of suggesties om goed verhuurderschap te bevorderen en ongewenst verhuurgedrag te voorkomen?
goed verhuurderschap zou beloond moeten worden, bijvoorbeeld door extra ‘huurpunten’ of een factor op de huurpunten toe te kennen aan partijen die zich goed gedragen. Op die manier bouw je ook echt een prikkel in aan verhuurders om zich extra in te spannen

Goed verhuurderschap bevorderen; zie af van de plannen van Hugo de Jonge vwb de huurpunten.
Er ontstaat door dat plan een harde tweedeling in Nederland: Er zijn straks louter sociale huurwoningen en koopwoningen.

Wat zal ontstaan is dat huurwoningen alle ook getransformeerd worden naar sociale huurwoningen en zo komen ze er ook uit te zien: Geen parketvloeren meer, geen luxe aanrechtblad, geen wasmachine/droger als onderdeel van de huur, waarom zou iemand nog investeren in luxe ? Daar staat in het huurpuntensysteem geen enkele vergoeding tegenover.
Dus; vloer beschadigd; dan de woning aanbieden met kale beton, zoals dat in de sociale sector ook gaat.

Er ontstaat hierdoor alleen maar een hardere scheiding tussen de hurende en de bezittende klasse.

Ik vind deze hele keten aan maatregelen een gruwel en het omgekeerde bereiken dan wat de doelstelling is.

(Zijnde Robin Hood spelen; en dure huurwoningen voor weinig aan de armere klasse beschikbaar stellen; dat lijkt heel sympathiek, maar het zal dus juist tot een tweedeling leiden; huren wordt tzt iets om je voor te schamen. Want wie huurt, die doet iets niet goed.)

Excessen tegengaan vind zelfs ik prima, maar het punt is dat nu ook de goeden worden gecriminaliseerd (althans zo beleef ik het; ik ben speculant, huisjesmelker en pandjesbaas en wordt tegelijkertijd vanaf verschillende kanten door de overheid aangevallen, ook ik overweeg, net als velen met mij om de hele boel uit te pinden en te verkopen. Dat is even leuk, maar de huurmarkt zal decimeren wie niet kan kopen en niet al 12 jaar staat ingeschreven bij de woningbouw kan straks nergens terecht.