Subsidieregeling elektrisch vervoer

Reactie

Naam C ten Dam
Plaats Rheden
Datum 11 maart 2020

Vraag1

Hebt u vragen of opmerkingen? Op alle onderdelen van de regeling en de toelichting kunt u reageren.
In het bijzonder is het ministerie benieuwd naar uw reactie op de hoogte van de subsidiebedragen gedurende de looptijd van de regeling, 2020-2025.

Let op, individuele vragen worden niet beantwoord. Een korte uitleg over het consultatieproces:
Na afloop van de consultatieperiode worden alle reacties bekeken en wordt de regeling mogelijk nog aangepast. Dit wordt in een verslag op hoofdlijnen vermeld. De definitieve regeling wordt gepubliceerd in de Staatscourant. Via www.rijksoverheid.nl volgt informatie over het aanvraagproces en waar u terecht kunt voor individuele vragen.
"Artikel 2.3.1 Voorwaarden
1. De lease van een nieuwe elektrische personenauto door de aanvrager vindt plaats op basis van een schriftelijke overeenkomst tot lease, gesloten met een lessor die het Keurmerk Private Lease voert.?
2. Het Keurmerk Private Lease is van toepassing op de overeenkomst tot lease.?
3. De overeenkomst tot lease is niet eerder gesloten dan op de datum van publicatie van deze regeling.?
4. De cataloguswaarde van de personenauto is op de datum van ondertekening van de overeenkomst tot lease niet lager dan € 12.000 en niet hoger dan € 45.000.?
5. De elektrische personenauto heeft een actieradius van minimaal 120 km."

Hoe interpreteren je nr. 3? Geldt de datum van levering van de auto als peildatum of datum tekening leasecontract? Je betaalt immers pas je maandelijkse lease bij ontvangst auto. Het lijkt mij zuiverder om de leverdatum van de auto met bijbehorende betalingen aan te houden daar de termijnen hierin rustig 13 weken of langer kunnen zijn.