Aankondigingen over uw buurt

Zoals bouwplannen en verkeersmaatregelen.

Dienstverlening

Zoals belastingen, uitkeringen en subsidies.

Beleid & regelgeving

Officiële publicaties van de overheid.

Contactgegevens overheden

Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.

Frequentieveiling 3,5 GHz-band

Reactie

Naam Anoniem
Plaats Soest
Datum 23 juni 2021

Vraag1

x
Als burger maak ik me ernstig zorgen over deze veiling en de toepassing van steeds ‘krachtigere’ frequenties. Op dit moment met name voor 5g.
Zorgen:
- gezondheid van veel mensen loopt gevaar. Erken gevoelige mensen die last hebben van intensievere straling
- effect op de natuur en vooral insecten tot nu toe volledig ontkend. Er zijn aanwijzingen dat ook hier negatieve impact is.
- bedrijven zoals providers volledig spel geven zonder burger of gemeentelijke consultatie is niet gewenst
- het gebruik van 5g voor crowd control wat in het parlement is besproken druist tegen mensenrechten in

Hierbij wil ik het volgende voorstellen:
- doe aub onafhankelijk onderzoek naar de daadwerkelijke straling en korte en lange termijn effecten op de gezondheid.
- zorg ervoor dat straling (5g masten) niet (te dichtbij) mensen worden geplaatst zoals op daken van flatgebouwen of scholen. Daar is de straling nml vele malen hoger en stijgt flink boven de afgesproken frequenties uit. Plaats de masten eigenlijk zo min mogelijk en alleen voor bepaalde doeleinden waarbij ‘sneller’ internet vereist is zoals overheidsgebouwen. Dat betekend ook dat 5g flink herzien moet worden voor persoonlijk en burgerlijk gebruik. Impact vs noodzakelijk gebruik.
- monitor serieus de gezondheid van mensen die dagelijks rondom bepaalde masten wonen werken. wees eerlijk en transparant en stel gezondheid van burgers voorop economisch gewin.
- zorg voor WiFi vrije zones.
- zorg voor de inclusie en participatie van burgers en gemeenten in dit proces van toewijzing. bedrijven horen niet de bovenhand te voeren. serieuze inspraak burgers nodig. Masten niet gewenst, dan ook niet plaatsen.
- wees transparant over waarvoor 5g wordt ingezet. Crowd control staat gelijk aan een oppressie. Beïnvloeding op de toestand van mensen is manipulatie. Dit zou ten alle tijden verboden moeten zijn en moeten worden vastgelegd in de wetgeving. Crowdcontrol voor wat voor reden ook druist tegen mensenrechten en grondwettelijke rechten in. Daar hoort de overheid zich aan te houden.
- scherp Onafhankelijk toezicht op hantering en frequenties van gebruik van 5g door providers. met mogelijkheid tot stopzetten van 5g nav negatieve impact.
- Verlaging van de frequenties.

Persoonlijk vind ik het niet nodig dat wij 5g in gaan zetten als land.
Zoeken
Uitgebreid zoeken
Terug naar overzicht