Gesloten consultaties

Na afloop van de consultatietermijn worden de ingekomen reacties bekeken en wordt eventueel het voorstel voor de wettelijke regeling aangepast. Nadat de ministerraad of de minister besloten heeft over het definitieve voorstel wordt in een verslag op hoofdlijnen informatie verschaft over de belangrijkste resultaten van de consultatie.

Er zijn in totaal 3086 consultaties, waarvan de consultatie is gesloten.

  • AVV-aanvragen pluimveesector

    De brancheorganisatie AVINED verzoekt de Minister van LNV om een verbindend verklaring van voorschriften op het gebied van onderzoek en innovatie en de financiering daarvan.

  • Uitvoeringswet Verordening Brussel II bis (herschikking)

    Met dit wetsontwerp wordt uitvoering gegeven aan de gewijzigde Verordening Brussel II-bis betreffende de bevoegdheid, de erkenning en tenuitvoerlegging van beslissingen in huwelijkszaken en inzake de ouderlijke verantwoordelijkheid, en betreffende internationale kinderontvoering (Verordening (EU) nr. 2019/1111). Hiervoor worden de Uitvoeringswet internationale kinderbescherming en enkele andere wetten gewijzigd.

  • wet invoering leerrecht

    De Leerplichtwet wordt aangepast op het recht op onderwijs, zoals in het Kinderrechtenverdrag. Jongeren krijgt het recht op zo volledig mogelijke ontplooiing. De positie van de jeugdarts op school wordt expliciet en versterkt. Samenwerkingsverbanden krijgen een meldingsplicht bij de jeugdarts bij (dreigende) uitval, zodat er tijdig adequate maatregelen worden geformuleerd voor het ondersteuningsplan van de samenwerkingsverbanden.

  • Besluit VOG politiegegevens

    Dit besluit betreft een wijziging van het Besluit politiegegevens waarmee een geautomatiseerde hit/no hit-bevraging van politiesystemen door Justis ten behoeve van het beoordelen van aanvragen voor een VOG politiegegevens mogelijk wordt gemaakt. Deze wijziging is noodzakelijk om op een goede wijze uitvoering te kunnen geven aan het wetsvoorstel VOG politiegegevens (Kamerstukken II, 35355).

  • Subsidieregeling emissieloze bedrijfsvoertuigen

    Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt een subsidieregeling emissieloze bedrijfsvoertuigen voor. Door deze regeling kunnen subsidies worden verstrekt aan ondernemers voor de aanschaf van een nieuw licht emissieloos bedrijfsvoertuig (elektrisch en waterstof), zodat een duurzame investering voor hen aantrekkelijker is op het moment dat ze daaraan toe zijn. Hiermee geeft het ministerie uitvoering aan de afspraak in het Klimaatakkoord om deze aanschafregeling in te stellen.

  • Wijzigingsbesluit minimale hoeveelheid hernieuwbare energie bij ingrijpende renovatie

    De EU richtlijn hernieuwbare energie (RED II) bevat een verplichting voor lidstaten om een hoeveelheid hernieuwbare energie voor te schrijven bij ingrijpende renovatie. Dit draagt bij aan het vergroten van de inzet van energie uit hernieuwbare bronnen en de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Het ministerie van BZK bereidt de implementatie van deze regelgeving voor en brengt deze nu in consultatie.

  • Wijziging Besluit Tijdelijke Wet Groningen

    Dit voorstel voor een algemene maatregel van bestuur is een uitwerking van het wetsvoorstel Versterken.

  • Urm wijzigingen 6e AP

    Wijziging van de Urm tbhv de geldigheidsduur van analyserapporten over de fosfaattoestand van een perceel, het wijziging van bijbehorend bemonsteringsprotocol, doorvoeren van een korting van 65kg N per ha gescheurd grasland voor consumptie- en fabrieksaardappelen op zand- en lössgrond, en het generiek maken van deze korting voor snijmaïs geteeld na gescheurd grasland op zand- en lössgrond. Deze laatst genoemde korting bestond al voor derogatiebedrijven.

  • REDII besluit energie vervoer kalenderjaren 2022 2030

    Het Ministerie van IenW bereidt de omzetting voor van het mobiliteitsgedeelte van de EU herziene Richtlijn hernieuwbare energie (RED II). Hierbij worden ook afspraken uit het Klimaatakkoord en het Duurzaamheidskader Biogrondstoffen uitgewerkt, en draagt deze wetgeving bij aan de verduurzamen van de mobiliteitssector. De benodigde wetswijziging is in januari 2020 al ter consultatie gegaan. Nu, in deze consultatie, staat het ontwerp-Besluit energie vervoer periode 2022-2030 centraal.

  • Doorbraakaanpak onderwijs en jeugdhulp

    Het doel van het wetsvoorstel is om te voorkomen dat leerlingen thuis komen te zitten doordat er vanuit onderwijs en jeugdhulp niet tijdig een passend aanbod komt. Het voorstel regelt dat de taak voor samenwerkingsverbanden om te zorgen voor een dekkend aanbod explicieter in de wet komt. Ook wordt een verplichting gecreëerd voor samenwerkingsverbanden en voor gemeenten om een gezamenlijke doorbraakaanpak met casusregie vast te leggen om te komen tot een aanbod bij vastgelopen casuïstiek.