Gesloten consultaties
Na afloop van de consultatietermijn worden de ingekomen reacties bekeken en wordt eventueel het voorstel voor de wettelijke regeling aangepast. Nadat de ministerraad of de minister besloten heeft over het definitieve voorstel wordt in een verslag op hoofdlijnen informatie verschaft over de belangrijkste resultaten van de consultatie.
Er zijn in totaal 3081 consultaties, waarvan de consultatie is gesloten.
- vorige pagina
- 1
- ...
- 161
- 162
- 163
- ...
- 309
- volgende pagina
-
Wet stikstofreductie en natuurverbetering
Dit wetsvoorstel introduceert in de Wet natuurbescherming en later in de Omgevingswet een streef/omgevingswaarde en een programma met maatregelen om de depositie van stikstof op daarvoor gevoelige habitats in Natura 2000-gebieden te verminderen en de natuur in die gebieden te verbeteren. Het programma wordt gemonitord, elke 6 jaar geactualiseerd en ook tussentijds gewijzigd als dat nodig is om te voldoen aan de streef/omgevingswaarde.
-
Publiek rechtelijke nieuwbouwregeling
Met deze beleidsregel worden op aanvraag de meerkosten vergoed van aardbevingsbestendige nieuwbouw het Groningse aardbevingsgebied.
-
Inspraakverplichtingen Kernenergiewet
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt een wijziging van de Kernenergiewet voor. Dit is een van de maatregelen om uitvoering te geven aan de aanbeveling van het Nalevingscomité bij het Verdrag van Aarhus van 4 oktober 2018. Die aanbeveling is, dat Nederland de noodzakelijke wettelijke, regulerende en bestuurlijke maatregelen neemt om bij aanpassingen van de duur van een nucleaire activiteit te voldoen aan de inspraakverplichtingen van het Verdrag van Aarhus.
-
Tijdelijke verlaging maximale kredietvergoeding
Met dit besluit wordt de maximale kredietvergoeding tijdelijk verlaagd in verband met de coronacrisis. De vergoeding wordt aangepast zodat aanbieders van consumptief krediet aan consumenten maximaal een kredietvergoeding van 10 procent op jaarbasis mogen rekenen.
-
Voorstel Nieuwe aanpak productverbetering
We eten veel producten met suiker, zout of verzadigd vet. Als deze producten minder suiker, zout of verzadigd vet bevatten, draagt dat bij aan onze gezondheid. Productverbetering is één van de activiteiten om tot een gezonder aanbod van voedsel te komen. De overheid ontwikkelt daarom een aanpak om bedrijven aan te sporen hun producten gezonder te maken. Via deze internetconsultatie kunt u reageren op de voorgestelde aanpak en aangeven of deze uitvoerbaar, haalbaar en voldoende ambitieus is.
-
Wet aanpak meervoudige problematiek sociaal domein
Dit wetsvoorstel verankert een duidelijk taak voor gemeenten om te komen tot een integrale en gecoördineerde aanpak voor meervoudige problematiek. Tevens regelt het een duidelijk taak voor gemeenten om zorg te dragen voor een meldpunt voor inwoners met niet-acute zorgen over zichzelf of een ander.
-
Verbod zwijgcontracten zorg
Bij een incident is er iets mis gegaan waardoor de kwaliteit van jeugdzorg, zorg of ondersteuning in het geding is met (mogelijke) schade voor de cliënt. Het wetsvoorstel verduidelijkt dat afspraken om over incidenten te zwijgen, ontoelaatbaar zijn. Daarom wordt uitdrukkelijk geregeld dat zwijgbedingen nietig zijn. Een zwijgbeding is een afspraak tussen aanbieder en cliënt dat er geen informatie over een incident openbaar wordt gemaakt of aan derden wordt verstrekt.
-
risicocriteria financiële toetsing en VOG-plicht
Deze AMvB bevat een uitwerking van de criteria die bepalen wanneer een professionele standaard of voorgedragen kwaliteitsstandaard mogelijke substantiële financiële gevolgen heeft. Ook bevat deze AMvB een aanpassing van de situaties waarin zorgaanbieder in bezit moet zijn van verklaring van goed gedrag (VOG)
-
Wijziging besluit regionale meld- en coördinatiefunctie
In de Wet educatie en beroepsonderwijs is vastgesteld dat scholen en gemeenten elke vier jaar per RMC-regio een regionaal programma uitvoeren om voortijdig schoolverlaten (vsv) te voorkomen en te bestrijden. Hiervoor ontvangen gemeenten, per RMC-regio via de contactgemeente, een specifieke uitkering. De wijziging in het besluit stelt voor om de hoogte van de uitkering voor de contactgemeente in de nieuwe periode (2021-2024) hetzelfde te laten zijn, als in de periode 2019-2020.
-
Regeling in verband met de certificering van werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties
De wijziging betreft nadere eisen die in het kader van het wettelijk stelsel worden gesteld. Het betreft onder andere nadere eisen met betrekking tot de aanwijzing van certificerende instellingen en certificatieschema’s en de vakbekwaamheid van de persoon die een installatie in bedrijf stelt. Ook wordt met deze wijziging de concentratie koolmonoxide vastgesteld waarbij de meldplicht van (bijna-)ongevallen van toepassing is.
- vorige pagina
- 1
- ...
- 161
- 162
- 163
- ...
- 309
- volgende pagina