Gesloten consultaties
Na afloop van de consultatietermijn worden de ingekomen reacties bekeken en wordt eventueel het voorstel voor de wettelijke regeling aangepast. Nadat de ministerraad of de minister besloten heeft over het definitieve voorstel wordt in een verslag op hoofdlijnen informatie verschaft over de belangrijkste resultaten van de consultatie.
Er zijn in totaal 2894 consultaties, waarvan de consultatie is gesloten.
- vorige pagina
- 1
- ...
- 201
- 202
- 203
- ...
- 290
- volgende pagina
-
Wijziging Paspoortwet i.v.m. introductie elektronische identificatie
Het wetsvoorstel regelt de mogelijkheid om een efunctionaliteit aan te brengen op reisdocumenten en stelt kaders aan de voorzieningen en gegevens die nodig zijn voor het kunnen functioneren daarvan. Daarnaast wordt een uitbreiding van het basisregister reisdocumenten geregeld. Dit wetsvoorstel is aanvullend op het wetsvoorstel digitale overheid (WDO).
-
Besluit beslagvrije voet
Met het ontwerpbesluit wordt uitvoering gegeven aan de vereenvoudiging van de berekening van de beslagvrije voet, waarbij oog is voor de financiële belangen van zowel de schuldenaar als de schuldeiser. Uitgangspunt daarbij is dat de uitkomsten van de nieuwe berekening grosso modo aansluiten bij die van het huidige systeem. Daarnaast moet de nieuwe berekening uitvoerbaar zijn voor alle betrokken partijen (gerechtsdeurwaarders, overheidschuldeisers, derde-beslagenen en schuldenaren).
-
Afschaffing voorwaardelijke invrijheidstelling (V.I.) en aanpassing voorwaardelijke veroordeling
In dit voorstel wordt geregeld dat de straf die wordt opgelegd, ook echt wordt uitgezeten. De automatische voorwaardelijke invrijheidstelling wordt afgeschaft. Alleen als het expliciet in het vonnis is bepaald, is er sprake van een voorwaardelijke straf. Die kan echter nooit meer dan een kwart van de totale straf zijn en maximaal 4 jaar. Bij korte straffen wordt de mogelijkheid van een voorwaardelijk deel verkort van twee naar een jaar.
-
Wijzigingsbesluit financiële markten 2018
Dit besluit is een verzamelbesluit waarmee een aantal wijzigingen wordt aangebracht in het Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft (BGfo), het Besluit bestuurlijke boetes financiële sector en het Besluit financiële markten BES (Bfm BES). Ook wordt een aantal technische wijzigingen aangebracht in genoemde algemene maatregelen van bestuur.
-
Wetsvoorstel en ontwerpbesluit halvering collegegeld
In de WHW wordt een grondslag opgenomen om bij amvb het wettelijk collegegeld te verlagen. Het wettelijk collegegeld wordt gehalveerd voor studenten die vanaf studiejaar 2018/19 voor het eerst beginnen aan een opleiding (associate degree of bachelor) in het bekostigd hoger onderwijs (ho). Studenten aan een lerarenopleiding die vanaf 2018/19 voor het eerst beginnen met een opleiding in het ho kunnen twee jaar een halvering van het wettelijk collegegeld ontvangen. Dit is geregeld in het besluit.
-
Wet aanpassing indexering eigen bijdrage huurtoeslag en het vervallen van maximale inkomensgrenzen
Het wetsvoorstel beoogt een eenduidige indexering van de eigen bijdrage in de huurtoeslag en beperking van de armoedeval bij het overschrijden van de maximale inkomensgrenzen. Het betreft twee wijzigingen uit het regeerakkoord 2017. Ten eerste wordt de eigen bijdrage in de huurtoeslag geïndexeerd met huurprijsontwikkeling, in plaats van met ofwel huurprijsontwikkeling ofwel bijstandsontwikkeling (schrappen KAN-bepaling). Ten tweede wordt de huurtoeslag over een langer inkomenstraject afgebouwd.
-
Wetsvoorstel wijziging crediteurenhierarchie banken
Het wetsvoorstel strekt tot implementatie van een Europese richtlijn. De richtlijn verlangt dat de lidstaten, kort gezegd, aan de rangorde waarin vorderingen in het faillissement van een bank op de boedel kunnen worden verhaald (faillissementsladder) een specifieke categorie vorderingen toevoegen. Deze vorderingen worden uit de boedel van een failliete bank voldaan onmiddellijk na de gewone concurrente vorderingen en voor de achtergestelde vorderingen.
-
Geïntegreerde buitenland- en veiligheidstrategie
Eén van de voornaamste taken van de overheid is Nederland en Nederlanders veilig te houden. Internationale ontwikkelingen elders in de wereld beïnvloeden onze veiligheid steeds meer. Terrorisme, cyberdreigingen of oorlogen in de nabijheid van Europa hebben direct effect op Nederland. Om deze dreigingen het hoofd te bieden is de overheid actief tot ver over de landsgrenzen. Het kabinet heeft daarom in het regeerakkoord besloten een geïntegreerde buitenland- en veiligheidsstrategie op te stellen.
-
Wijziging Kieswet vereenvoudiging stemmen buitenland
Op grond van de Tijdelijke experimentenwet stembiljetten en centrale stemopneming is twee keer geëxperimenteerd met een nieuw model stembiljet voor het stemmen in het buitenland. Aangezien de experimenten succesvol zijn gebleken is er aanleiding het gebruik van het nieuwe model stembiljet voor het stemmen in het buitenland in de Kieswet vast te leggen. Daarnaast worden aanvullende voorstellen gedaan om het stemmen door kiezers in het buitenland verder te vereenvoudigen.
-
Regeling OCW uitgereisde personen
De Wet beëindiging uitkeringen, studiefinanciering en tegemoetkoming bij deelname aan terroristische organisatie voorziet in een beëindigingsgrond in de WSF 2000, de WTOS, en de WSF BES voor personen die worden aangemerkt als uitreizigers. In de regeling wordt de wijze waarop de gegevensuitwisseling tussen DUO en de bevoegde veiligheids- en opsporingsdiensten en (I)SZW over uitgereisde personen naar terroristische gebieden plaatsvindt, geregeld
- vorige pagina
- 1
- ...
- 201
- 202
- 203
- ...
- 290
- volgende pagina