Gesloten consultaties

Na afloop van de consultatietermijn worden de ingekomen reacties bekeken en wordt eventueel het voorstel voor de wettelijke regeling aangepast. Nadat de ministerraad of de minister besloten heeft over het definitieve voorstel wordt in een verslag op hoofdlijnen informatie verschaft over de belangrijkste resultaten van de consultatie.

Er zijn in totaal 2889 consultaties, waarvan de consultatie is gesloten.

  • Wijziging Regeling energieprestatievergoeding huur voor een woning die aangesloten is op een extern warmtenet of voor een woning waarop warmte wordt opgewekt die niet volledig duurzaam is.

    Deze regeling wijzigt de Regeling energieprestatievergoeding huur i.v.m. de mogelijkheid van een energieprestatievergoeding voor woningen die aangesloten zijn op een extern warmtenet of waarop warmte die deels fossiel is, wordt opgewekt. Dit in afwijking van de in het Besluit energieprestatievergoeding vastgestelde systematiek.

  • Woonlastenwaarborg energieprestatievergoeding

    Het ontwerpbesluit regelt dat de verhuurder bij een woningverbetering waarbij een energieprestatievergoeding overeen wordt gekomen, verplicht is een woonlastenwaarborg aan te bieden aan huurders die langer dan 3 jaar de woning huren. Het doel is dat verhuurders bij het opstellen van de overeenkomst waarborgen dat, bij gelijkblijvend gedrag van de huurder met betrekking tot zijn energiegebruik, de woonlasten na de woningverbetering niet hoger zijn dan de woonlasten voor die verbetering.

  • Wet duurzaam stelsel rechtsbijstand

    Met dit wetsvoorstel worden verschillende maatregelen doorgevoerd in onder meer de Wet op de rechtsbijstand en het Wetboek van Strafvordering, waarmee het stelsel van gesubsidieerde rechtsbijstand wordt herijkt. Om de houdbaarheid van het stelsel van gesubsidieerde rechtsbijstand ook voor de toekomst te waarborgen, is vernieuwing en modernisering van het stelsel nodig.

  • Wijziging Besluit vergoedingen rechtsbijstand (verhoorbijstand)

    Vanaf 1 maart 2016 geldt een tijdelijke beleidsregel over de vergoeding aan advocaten voor rechtsbijstand tijdens het politieverhoor van meerderjarige verdachten. Deze tijdelijke beleidsregel wordt geformaliseerd in het Besluit vergoedingen rechtsbijstand 2000 (Bvr). Voor rechtsbijstand tijdens politieverhoren van minderjarige verdachten was in het Bvr al een vergoeding geregeld.

  • Actualisatie Waarborgwet

    Actualisatie van regelgeving omtrent de waarborg van platina, gouden en zilveren voorwerpen.

  • Regeling aanvraag- en veilingprocedure teruggekomen niet-landelijke commerciële FM-vergunningen 2017

    Ontwerpregeling aanvraag- en veilingprocedure teruggekomen niet-landelijke commerciële FM-vergunningen 2017

  • Wet verruiming ontheffing woonplaatsvereiste wethouders en gedeputeerden

    De Gemeentewet bepaalt dat de wethouder woont in de gemeente die hij bestuurt. Met dit wetsvoorstel wordt de gemeenteraad meer ruimte gegeven om hiervan af te wijken. Ditzelfde geldt voor provincies.

  • Wet GDI

    Digitale toegang tot dienstverlening van de overheid.

  • Wet ongewenste zeggenschap telecommunicatie

    Het doel van het wetsvoorstel is het creëren van een bevoegdheid voor de Minister van Economische Zaken om vanuit het perspectief van de openbare orde en nationale veiligheid ongewenste zeggenschap in een telecommunicatiepartij te verbieden.

  • Besluit basisregistratie ondergrond

    Het ministerie van Infrastructuur en Milieu bereidt het Besluit basisregistratie ondergrond voor. Dit besluit is de eerste tranche van de benodigde regelgeving waarmee uitvoering wordt gegeven aan de Wet basisregistratie ondergrond. Deze wet is op 30 september 2015 door de Koning bekrachtigd en voorziet in de oprichting van de basisregistratie ondergrond. De wet kan in werking treden als de regelgeving, waarin uitvoering wordt gegeven aan de wet, gereed is.