Gesloten consultaties

Na afloop van de consultatietermijn worden de ingekomen reacties bekeken en wordt eventueel het voorstel voor de wettelijke regeling aangepast. Nadat de ministerraad of de minister besloten heeft over het definitieve voorstel wordt in een verslag op hoofdlijnen informatie verschaft over de belangrijkste resultaten van de consultatie.

Er zijn in totaal 2760 consultaties, waarvan de consultatie is gesloten.

  • Ministeriele regeling omgevingsregime hoofdspoorwegen

    In onderhavige ontwerpregeling worden regels voor de vrijstelling van de vergunningplicht van artikel 19 van de Spoorwegwet voor bepaalde activiteiten langs de hoofdspoorwegen geregeld. Daarbij worden algemene regels en verplichtingen geformuleerd, die als voorwaarden gelden voor de vrijstelling.

  • Algemene wet onderwijs

    In de Algemene wet onderwijs (AWO) worden thema's geregeld die meerdere onderwijssectoren aangaan. Met de AWO wordt beoogd de onderwijswetgeving toegankelijker en consistenter te maken. Het eerste thema in de AWO is het register onderwijsdeelnemers. De huidige, verspreide registerwetgeving wordt gebundeld en gemoderniseerd. Ook regelt dit wetsvoorstel dat diploma's van niet bekostigde onderwijsinstellingen worden ontsloten via het register.

  • Besluit inkoopplan prijs kwaliteit Wmo 2015

    De consultatie betreft een nieuwe algemene maatregel van bestuur (AMvB) op grond van de Wmo 2015 over inkoop van maatschappelijke ondersteuning op basis van kwaliteit.

  • Wijziging van de Participatiewet en andere wetten

    De consultatie betreft het wetsvoorstel wijziging van de Participatiewet en enige andere wetten.

  • veiling frequenties DVB-T

    De vergunning voor commerciële digitale ethertelevisie loopt op 31 januari 2017 af en de Minister van Economische Zaken is voornemens die vergunning via een veiling opnieuw ter beschikking te stellen aan de markt. De plannen voor de veiling zijn uitgewerkt en worden nu aan de markt voorgelegd.

  • Tabaks- en rookwarenregeling

    In 2014 heeft de Europese Unie ingestemd met de nieuwe Tabaksproductenrichtlijn. De richtlijn beoogt het beter functioneren van de interne markt voor tabaks- en aanverwante producten, met als uitgangspunt een hoog niveau van bescherming van de volksgezondheid. Nederland is verplicht om de voorschriften uit de richtlijn uiterlijk 20 mei 2016 in te voeren. Met de consultatieprocedure wordt het concept voorgelegd van de Tabaks- en rookwarenregeling, die onderdelen van deze richtlijn implementeert.

  • Wijziging Besluit voertuigen in verband met implementatie APK-richtlijn (2014/45/EU)

    Dit ontwerpbesluit leidt tot implementatie van richtlijn nr. 2014/45/EU van het Europees Parlement en de Raad van 3 april 2014 voor de periodieke technische controle van motorvoertuigen en aanhangwagens en tot intrekking van Richtlijn 2009/40/EG (PbEU 2014, L 127) (hierna: richtlijn 2014/45/EU).

  • Besluit tot wijziging diverse reglementen ivm het kentekenen van landbouw- en bosbouwtrekkers

    Dit besluit bevat wijzigingen van het Kentekenreglement, het Reglement rijbewijzen en het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990.

  • Wijziging financieringsstelsel kinderopvang

    De huidige systematiek van de kinderopvangtoeslag legt veel verantwoordelijkheid bij ouders, veroorzaakt onduidelijkheid en leidt tot veel verrekeningen achteraf, vaak nog jaren later. Dit komt onder andere doordat ouders hun eigen inkomen over het (nog lopende) jaar moeten schatten. Met dit wetsvoorstel wordt beoogd de financiering van de kinderopvang voor ouders eenvoudiger te maken en hun meer zekerheid te bieden.

  • Wijziging Uitvoeringsbesluit Wwft in verband met overdracht bevoegdheden aan kansspelautoriteit

    Met deze amvb worden Wwft-handhavingsbevoegdheden aan de kansspelautoriteit overgedragen.